Masz tez jednak troche inny zacisk i troche inna srednice tarcz
IMHO b mocny klocek na tyl to szkoda zachodu - dobra seria z tylu powinna dac rade
Na nurkujacy przod to sa sztywniejsze springi
Tak BTW to u nas jest jakis korektor hamowania ?
Zawsze mi sie wydawalo ze w autach z ABS-em nie ma takich wynalazkow
Mam u siebie i przy wyjezdzie z miejsca parkingowego i -8 stopniach nie ma roznicy w hamowaniu do serii - a potem jest tylko lepiej
TO u mnie z DS PERF nie było najlepiej przy wyjeździe z parkingu
Hmmm a te EIBACHY ( wracając do sprężyn ) to w sumie sporo taniej od RSowych są ... dlatego nad nimi myślę .. dużo ludzi na tym jeździ i jak tam z dołami sobie radzą ?
TO u mnie z DS PERF nie było najlepiej przy wyjeździe z parkingu
to akurat dla mnie dziwne bo to jest cywilny klocek ....
Zamieszczone przez rklimek
Hmmm a te EIBACHY ( wracając do sprężyn ) to w sumie sporo taniej od RSowych są ... dlatego nad nimi myślę .. dużo ludzi na tym jeździ i jak tam z dołami sobie radzą ?
nie wiem czy krótsze, ale na pewno dają większe obniżenie -> -30 mm
w stosunku do -15 mm sprężyn od RS'a
Co do obniżenia, to rzeczywiście jest -30mm.
No a to chyba świadczy o tym że są krótsze nie :?: No chyba że są miękkie i w rzeczywistości są dłuższe :lol:
Sam się pogubiłem
Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03 BMW serii 3... Radość z jazdy.
Panowie a jest sens dawac tam na tyl taki mocny klocek?
Przeciez na tyl sila hamowania jest w zaledwie kilku procentach kierowana. Liczy sie chyba mocny przod.
Co prawda mam z przodu i z tylu Ferodo DS i jest kosmos ale chyba tyl niewiele da przy tym co jest teraz.
Oj Marcin i tu sie mylisz , ja tez najpierw załozyłem przod 312mm na uzywanej oryginalnej tarczy i klocku i bylo lepiej, nastepwnie wlozylem 256 na ori tarczy i klocku i znowu bylo lepiej, nastepnie wlozylem na przod ATE PD i klocek Ferodo , znowu bylo lepiej , a na sam koniec zalozylem ori jarzma od ośki tarcze ATE PD i klocek ferodo i hamuje to bardzo ladnie. Ostatnio miałem okazje przejechac sie leonem 4x4 z seryjnymi hamulcami 312mm przod i 256 mm tyl na oryginalnych tarczach i klockach i powiem ,że była tragedia ,auto zwalniało a nie hamowało w porównaniu do tych hebli u mnie.
Panowie a jest sens dawac tam na tyl taki mocny klocek?
Przeciez na tyl sila hamowania jest w zaledwie kilku procentach kierowana. Liczy sie chyba mocny przod.
Co prawda mam z przodu i z tylu Ferodo DS i jest kosmos ale chyba tyl niewiele da przy tym co jest teraz.
Oj Marcin i tu sie mylisz , ja tez najpierw załozyłem przod 312mm na uzywanej oryginalnej tarczy i klocku i bylo lepiej, nastepwnie wlozylem 256 na ori tarczy i klocku i znowu bylo lepiej, nastepnie wlozylem na przod ATE PD i klocek Ferodo , znowu bylo lepiej , a na sam koniec zalozylem ori jarzma od ośki tarcze ATE PD i klocek ferodo i hamuje to bardzo ladnie. Ostatnio miałem okazje przejechac sie leonem 4x4 z seryjnymi hamulcami 312mm przod i 256 mm tyl na oryginalnych tarczach i klockach i powiem ,że była tragedia ,auto zwalniało a nie hamowało w porównaniu do tych hebli u mnie.
Dzieki Nikos w takim razie za rozwianie watpliwosci. To byly raczej moje przypuszczenia, zreszta NVM.
Nooooooo hamulce dotarte jest nieźle
Efekt dużo lepszy niż na początku a i nie nurkuje tak bardzo jak i się wydawało po skręceniu trochę amorów
Komentarz